IZBOR POSUĐA? NIJE SVEJEDNO
Zdrava ishrana direktno zavisi od kvaliteta posuđa, ali isto tako i od pravilne pripreme namirnica i načina kuvanja. SAD i mnoge evropske zemlje imaju kuhinje koje su dobrim delom bazirane na hrani prženoj u suncokretovom i palminom ulju ili na margarinu i puteru, iz kojih se na visokim temperaturama oslobađaju kancerogeni akrolein i druge štetne materije koje utiču na stvaranje holesterola. Ukoliko nemate vremena ili poverenja u svoje kulinarske sposobnosti, ne možete se bezbrižno osloniti ni na usluge kako tradicionalnih tako i restorana brze hrane. Po istraživanju britanskog Gardijana, u čak 75 odsto navedenih objekata se priprema nezdrava hrana. Stoga treba sudbinu uzeti u svoje ruke, oslanjajući se na sopstveni izbor kako namirnica tako i njihove pripreme u posuđu koje čuva zdravlje.
Mikroskopski snimak iskrzane teflonske površine (prim.aut. )
LEGURA KOJA ČUVA ZDRAVIJI ŽIVOT
Ali, kako da znamo koje je posuđe ono pravo? Gde možemo naći posuđe koje ne ugrožava naše zdravlje ni na koji način, čuva hranljive sastojke koji lako mogu „uteći“ iz standardnih posuda, multifunkcionalno, dugotrajno, pouzdano, za koje se ne lepi hrana a pritom i štedi električnu energiju? Odogovor na ovo pitanje daje najsavremenija Zepter tehnologija. Najbolji, najskuplji materijali čuvaju vitamine, minerale i proteine u hrani, kao i njene prirodne ukuse i arome te omogućavaju da ona ostane zdrava i ukusna. Pored toga, hrana ne gubi na težini, ne lepi se za posudu, ne zagoreva, ne sadrži otrovne masnoće ni akrolein i nije kancerogena. Takođe, izgleda bolje jer su sačuvani njena boja, oblik i tekstura. ’Non-stick’ površina izrađuje se primenom specijalne tehnologije koja menja strukturu metala, pa je ovo posuđe apsolutno bezbedno za zdravlje. Kombinacija Zepter superiorne legure 316L (hrom- niklmolibden), akutermno-kompaktnog dna (obezbeđuje uštedu do 70% energije), Zepter poklopca i ivice posude, neophodna je za pripremu zdrave hrane u sopstvenim sokovima i na niskim temperaturama. Pored toga, Zepter posuđe štedi do 50% vremena i između 30% i 50% vašeg obroka koji se ne skuplja, zadržava hranljivost i štiti vaše zdravlje.Istraživanja pokazuju da kuvanjem u Zepter posuđu čuvamo:
72% više vitamina A,
252% više kalcijuma,
336% više fosfora
Juneće meso ima 67% a pileće 51% manje masnoće od njenog prirodnog sadržaja u mesu.
Najnovije naučne publikacije pružaju dokaze da je zdrava ishrana jedan od ključnih faktora koji utiče na životni vek ljudi. Šta jedete i koliko jedete značajno utiče na vaše zdravlje i dugovečnost. Napravite pravi izbor! Danas!